GÜRÜZ İLKOKULU

OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI

Okulumuz ismini bağlı bulunduğu mahalle (köy)'den almıştır. Okulumuzun 1962 yılında inşasına başlanmış. 1963 yılında Eğitim - Öğretime açılmıştır. Okulumuzun açıldığı ilk sene birleştirilmiş sınıflı  2 şubedir. 1998 yılında ilköğretimin sekiz yıllık olmasıyla sınıflar müstakil olarak ayrılmıştır.

2000-2001 Eğitim - Öğretim yılında taşıma merkezi okul olmasıyla çevre köylerden öğrenci alımına başlamıştır. Okulun öğrenci sayısının artmasıyla ek dersliklerin ihtiyacı doğmuştur. 2003' te yeni okul binasının inşasına başlanmıştır. 1 Kasım 2004 yılında yeni bina Eğitim Öğretim hizmetine başlamıştır.

Okulumuz 4 + 4 + 4 Eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte İlkokul ve Ortaokul olarak ikiye ayrılıp ve normal eğitimde çalışmalarını sürdürmektedir.

Okulumuzun taşıma ile öğrenci aldığı yerleşim yerleri; "Yaylacık Merkez, Yaylacık Harabe, Yaylacık Üçevler, Yabanardı, Ağaçhan, Şeyhandede – Dağbaşı" dır.

Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim - öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Çermik' de var olan okullar  içinde örnek teşkil etme yolunda ileriye yönelik adımlar atmaktadır.